2023 Talal Asad Ödülleri Sahiplerine Teslim Edildi

05.05.2023
2023 Talal Asad Ödülleri Sahiplerine Teslim Edildi
Sosyoloji Bölümümüz tarafından, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini çalışmalarında teşvik etmek üzere verilen Talal Asad Ödülleri, bu yıl Sosyoloji Günleri Öğrenci Araştırma Sempozyumu’nun son günü olan 30 Nisan Pazar günü düzenlenen bir tören ile sahiplerine teslim edildi.

En iyi lisansüstü tezi kategorisindeki Talal Asad Ödülü için, 2022 yılında teslim edilen yüksek lisans tezleri arasından, Büşra Coşkun’un “Din, Hafıza ve Aidiyet: Türkiye'de Kur'an-ı Kerim Ezberleme Geleneği (1923-1950)” konulu tezi seçildi.

Değerlendirme komitesinde Prof. Dr. Irfan Ahmad, Assistant Prof. Diane Marie Pranzo, Dr. Tesnim Khriji’nin yer aldığı bu ödül kapsamında, en iyi lisansüstü ödülü sahibine 6000 TL takdim edildi.