12 Aralık tarihinde Sosyoloji Bölümü Toplantı Odası'nda düzenlenen düşündürücü oturumda Georgetown Üniversitesi Edmund A. Walsh School of Foreign Service'te doçent olarak görev yapmakta olan Jonathan A.C. Brown, “Filistin'de Savaş Zamanlarında Akademik Özgürlük ve Aktivizm” isimli etkinliğe konuşmacı olarak konuk oldu.
A.C. Brown, Filistin'e karşı savaş sürecindeki akademik özgürlük ve aktivizm etrafındaki süregelen tartışmalara önemli bir katkı sağladığı konuşmasında dinleyicilere kampüslerdeki İsrail - Filistin söylemlerinin evrimini inceleme olanağı tanıyarak, Filistin Savaşı sırasında akademik özgürlük ve aktivizmin hayati rolünü vurguladı.
İfade özgürlüğü ve aktivizm etrafındaki karmaşık diyalogu önemli ölçüde zenginleştiren ve akademik dünyanın ve savunun kesişiminde gezinirken ortaya çıkan karmaşıklıkları aydınlatan Brown, ABD ve Batı'daki kampüslerde İsrail - Filistin savunusuyla başlayan bir keşifle, eğitimde yaygın olan "klasik" ve "sosyal adalet" paradokslarını derinlemesine incelediği konuşmasında güç ve bağlılık temel çerçevesini vurgularken, İslam'ın genellikle küresel madunların en yüksek seslisi olarak kabul edildiği ve Filistin'in sömürgecilik, ırksal kapitalizm ve küresel kuzeycilik için bir sinekdoş olarak görüldüğünün altını çizdi.
Konuşmasının devamında eğitim kurumlarında yönetim düzeyinde yaygın olan "anti-uyanıklık" eğilimine değinen A.C. Brown, bu fenomenin genellikle mevcut sosyal ve politik durumun savunmasına yol açtığını ifade etti.
Düşündürücü oturum, bu tür eğilimlerin akademik söylem ve aktivizm bağlamında ikiyüzlülüğü mü yoksa güvenlikçiliği mi yansıttığına dair çarpıcı bir soru ile sona erdi.